Hoe boek je nu hét beste en goedkoopste vliegticket?

Het team van TravelIllness heeft al jaren ervaring op het gebied van vliegen. In dit artikel willen we jullie graag een aantal tips en trucs geven zodat je een goedkoop ticket kunt bemachtigen en de beste plekken hebt aan boord!

1.     Maak gebruik van SkyScanner en fixeer je niet op een vaste datum

Je kunt heel makkelijk de goedkoopste tickets zoeken door SkyScanner te gebruiken. Kies als vertreklocatie ‘Nederland’ (of België of Duitsland, mocht je daar in de buurt wonen)  en als bestemming ‘Overal’ en de goedkoopste tickets verschijnen op je scherm. Ook kun je (als je niet gebonden bent aan een bepaalde datum), kiezen om te zoeken op de ‘goedkoopste maand’. Ideaal en het levert je al gauw enkele tientjes besparing op! Daarnaast nog een tip als je ticket nog steeds duur blijft: boek twee enkeltjes. Vaak kun je hierdoor zelf nog gunstigere vliegtijden kiezen en ben je in een aantal gevallen goedkoper uit.

Schermafbeelding 2017-10-14 om 13.05.30.png

2.     Kies voor een stop-over

Blijf een extra dag of twee dagen langer om een extra stad te bezoeken. Soms betaal je hier maar 10 euro of 20 euro voor en kun je even rustig bijkomen in een andere prachtige stad. Dubai is vaak zo een stad waarbij dit mogelijk is, mocht je richting Azië vliegen. Klik hiervoor op ‘meerdere bestemmingen’ bij de meeste vluchtmaatschappijen wordt dit ook weleens ‘multi-stop’ of ‘stop-over’ genoemd. Op Cheaptickets wordt dit bijvoorbeeld Multi-stop genoemd. Let op: bij Cheaptickets betaal je echter wel 27 euro bovenop de prijs.

 3.     Word lid van een loyaliteitsprogramma.

Bijna iedere luchtvaartmaatschappij heeft een gratis loyaliteitsprogramma. Ook al levert het je pas na een fiks aantal vluchten voordeel op, toch word je in het geval van overboeking, vertraging of het annuleren van de vlucht, met voorrang geholpen!

4.    Beste moment en beste dag

Er zijn diverse studies geweest om te achterhalen wat het beste moment is om een vliegticket te boeken. Uit al deze studies kunnen we concluderen dat het beste moment om een ticket te boeken 42 dagen voor vertrek is. En boek je op dinsdagmorgen, dan ben je het meest voordelig uit. In het weekend zijn de prijzen namelijk hoger, doordat meer mensen op zoek zijn naar vliegtickets.

5.    Reserveren stoel

Als je het ticket boekt, bieden een aantal maatschappijen de mogelijkheid om een stoel te reserveren. Tegenwoordig moet je bij veel maatschappijen betalen, als je de stoel van tevoren wilt reserveren. Een betere opties is om tijdig (online) in te checken, zodat je jouw favoriete stoel alsnog zonder extra kosten kunt reserveren. Ook kun je altijd bij de incheckbalie op het vliegveld vragen of er nog plek vrij is bij de nooduitgang (altijd meer beenruimte!); vaak kun je er nog kosteloos gaan zitten ook!

6.    Beste zitplaats in het vliegtuig

e66c768d4689493f6b8579b6922dd833

Om te weten welke stoelen in het vliegtuig het meeste comfort bieden, zijn er een paar aandachtspunten. Kies nooit de voorste of de laatste stoel in het vliegtuig. De voorste stoelen hebben soms geen In-flight entertainment, en bij de laatste stoelen is het vaak niet mogelijk de rugleuning te verstellen. Erg vervelend als je snachts moet vliegen! Een handig hulpmiddel om de beste stoel te kiezen is SeatGuru. Deze site bevat plattegronden van vrijwel alle airlines en helpen je de beste stoelen te kiezen. De stoelen die in geel en rood zijn weergegeven, zijn af te raden. Heb je last van het lawaai van de motoren in het vliegtuig? Kies dan een plekje voor de vleugel! Bewezen is dat deze plekken stiller zijn. Daarnaast ben je sneller uit het vliegtuig dan dat je achterin zit.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Laat het ons dan weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: