Indonesië – Bandung

Bandung is een plaats, waar ongeveer twee miljoen mensen wonen.

Bereikbaarheid.

Bandung ligt ongeveer 4 uur met de trein vanuit Jakarta. Het is handig om de trein minimaal 5 dagen van te voren te boeken. Je moet namelijk een plaats reserveren. Er zijn verschillende klassen:


Economy (Ekonomi)

Zonder airco en dit zijn (meestal zes stoelen per rij en geen reserveerde plaatsen).

Business (Bisnis)

Hier heb je een bankje met (meestal) airco. Dit zijn vooraf gereserveerde plaatsen.


Executive class (Eksekutif)

De stoelen kunnen hier uitgebreider worden versteld en zijn tevens gereserveerde plaatsen voorzien van airco. De prijs ongeveer twintig euro voor een rit van zeven uur.


Wij zijn dan onze trip ook begonnen in Jakarta en vervolgens afgereisd naar Bandung.

Heerlijk eten. 

Bandung de stad zelf, stelt niet heel veel voor. Er zijn een aantal leuke eenttentjes. Beide eetgelegenheden zijn gevestigd in de hoofdstraat van Bandung.

  • WARUNK

Is een heerlijk eettentje waar gezellige muziek is en waar veel jongeren zijn. Hier kun je uit een mega kaaart verschillende gerechten kiezen. Rijst met beef is een aanrader! Verwacht geen alcohol, maar wel lekkere sappen. Je betaald hier ongeveer 5 euro (voor twee gerechten en twee sappen).

  • HANGOVER

Dit is een bar, ietsje duurder (gemiddeld 12 euro). Stelt alsnog niets voor, maar je kunt er heerlijk eten. Echt Indonesisch eten hebben ze hier ook. Verschillende ricebowls. Proberen! Van de buitenkant lijkt deze tent niets, totdat je het eten proeft!

Rondtrip omgeving Bandung.

Een aanrader is een dagtrip buiten Bandung. Het handigste is om een privé chauffeur te regelen en lekker achterover te zitten. Wij vonden het zelf geen optie om zelf te rijden (ze rijden als gekken). Als je dit toch aandurft, vooral doen.

Een privé chauffeur regel je via het hostel of hotel. Boek dit niet via: Jack Tours. Hier moet je namelijk opletten bij waar je de tickets koopt. Sommige chauffeurs stoppen namelijk niet op alle officiële plekken, waardoor je bij een van hen vriendjes meer betaald.

Strawberry Farm

Zodra je buiten Bandung bent kom je verschillende aardbeien velden tegen. Altijd leuk, iets wat in je eigen land verbouwd kan worden dat ze dit in het buitenland zo bijzonder vinden. Het is dus leuk om even een kijkje te nemen. Verwacht er niet teveel van, het is een grote tuin met aardbeien planten, die je voor een paar cent kan plukken, maaar.. met een mooi uitzicht!

White Crater – Kawah Pituh
JA! Dit is zeker een aanrader. Dit is een witte krater, die van de binnenzijde van de vulkaan die te bewonderen is. Je gaat vanaf de ingang (Kawah Pituh) omhoog met een mini bus. Je kunt ook met de auto omhoog, echter is de mini bus voordeliger (10 euro).

Je rijdt ongeveer in 10 minuten naar boven. Waar je vervolgens nog 100 keer op de foto mag als je blond bent, als je dit niet wil. Snel even een hoofddoek opdoen. Er staat een kraampje boven waar ze mondkapjes verkopen voor 50 cent per stuk. DOEN!

Bij de krater mag je namelijk met normale weeromstandigheden 15 minuten blijven. Dit komt door de zwavelgeur die vanaf de krater komt. Een mondkapje is dus verstandig. Het is een adembenemend uitzicht over de krater. De geur zal het uitzicht niet minder maken.

Let op; als je je duizelig voelt, direct de vulkaan verlaten. In verband met je gezondheid. 


Wij hadden hier beiden nergens last van en konden gewoon genieten van het uitzicht. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die het aandurven zonder mondkap.


Tea plantages

Wanneer je vanuit de vulkaan naar beneden reist kom je langs verschillende tea plantages. Mocht je een bezoek willen brengen aan een van deze dan kun je naar Malabar Tea House gaan. Dit is een van de meest hoog aangeschreven tea plantages. Verder vooral foto’s maken tussen de rijstvelden. Prachtig!

Zou jij naar Bandung willen afreizen of ben je hier al geweest? Vertel! ; (en laat een reactie achter op Instagram / Facebook of hieronder)

XOXO MD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: