Malediven

Iedereen kan wel mooie bewerkte foto’s op internet zetten, zonder toeristen en met de mooie blauwe stranden zoals je gewend bent, maar is dit echt zo? Wij gingen op onderzoek uit. De trip is het meest handige te combineren met een trip naar Sri Lanka.

Vorig jaar zijn we als reisgekken naar Sri Lanka gevlogen en hebben daar een impulsief besluit genomen, DRIE DAGEN MALEDIVEN. Drie a vier dagen is ook voldoende, als je geen geldboom in je tuin hebt. Als je die wel hebt, blijf dan vooral relaxen daar. In ieder geval… BAM vliegticket was dus geboekt, 100 euro, prima.  Het is tenslotte maar een uurtje vliegen vanaf Colombo naar Male (grootste eiland van de Malediven). Dus.. waarom niet?

Van de 1190 eilanden die er zijn, zijn er 202 bewoond en 90 geschikt voor toeristen (op sommige eilanden staat serieus èèn hotel en that’s it. Daarnaast zijn Maledivische staatsburgers verplicht Moslim, er is dus geen godsdienstvrijheid. De bevolking van de Malediven is een mengeling van Arabieren, Afrikanen, Indiërs en Indonesiërs. Je merkt hier weinig van, behalve als je een lokaal eiland bezoekt. Dan wordt zeker verwacht om bijvoorbeeld schouders te bedekken. Op alle eilanden brengt het wel enige regels met zich mee, wat het zeker een bijzondere eilandengroep maakt. Zo mag je bijvoorbeeld geen alcohol invoeren op de eilanden, maar ligt er wel een drijvende barboot op het water waar je naar toe kan (geniaal!). Mocht je toevallig wel drank hebben meegenomen, dan wordt dit bij de grens bewaard en kan je dit op de terugweg weer meenemen. Hieronder vanaf links: floating bar / speedboat / lokale boot.

Verder een DIK pluspunt, het gehele jaar is de temperatuur rond de dertig graden.  Voor het boeken van het vliegticket is het handig om niet in de nacht op Malee aan te komen, dit in verband met de weg naar je hotel toe. Er vertrekken diverse (speed)boten vanaf het hoofdeiland naar de verschillende eilanden toe.

Voor een hotel ben je ongeveer 80-100 euro kwijt per nacht. Echter een aanrader en een gratis tip, is de weg er naartoe. Je moet namelijk vanaf Male de (speed)boot of het watervliegtuig nemen, aangezien sommige afstanden te ver zijn vanaf de hoofdstad. Er is een groot prijsverschil tussen de bewoonde eilanden en de onbewoonde eilanden. Onbewoonde eilanden zijn vaak volgebouwd met een resort of meerdere resorts, tegen een hoge prijs (lees 200 euro per nacht, zonder vervoer er naar toe). Bewoonde eilanden hebben een lagere prijs.

Hierbij is het zeker belangrijk dat je oplet bij het boeken van een hotel. Een hotel kan namelijk 50 euro zijn, maar vervolgens moet je dan wel voor 500 euro met een watervliegtuigje omdat het op geen andere manier te bereiken is.  Het is even een uitzoekwerk, maar dan heb je ook wat! Wij hadden een hotel voor drie dagen met halfpension voor 80 euro op het eiland Maafushi, plus 50 euro voor een speedboottrip (omdat dit eiland dichtbij genoeg is). Ondanks dat Maafushi uit toerisme bestaat, het geen groot eiland is en niet veel stranden heeft, is het zeker een aanrader voor als je met een beperkt budget wilt genieten. Ook zijn er hotels op Maafushi met een privé strand, top. Zie hieronder een overzicht van stranden op Maafushi.

DCIM100MEDIADJI_0045.JPG

Het dagbudget wat je kwijt bent, hangt er vanaf wat je wil doen. Ik denk dat je met 50 euro per persoon een heel eind komt. Wij hebben bijvoorbeeld een dag gesnorkeld, dolfijnen gespot en op een onbekend eiland geluncht. DOEN!

En nu de hamvraag van deze blog, is het water net zo blauw als ze doen geloven? JA. Je kan je gehele lichaam in het wat er zien als je erin staat. Echt geniaal en van dat moment moet je dan ook zeker genieten.

Weet iemand eigenlijk waarom het water bij de Malediven zo blauw is? Leuk dat je deze blog hebt gelezen! De volgende keer zal het gaan om een rondreis door het prachtige Sri Lanka.

Top 3 to do:

  1. Trip onbewoond eiland en lunchen
  2. Snorkeltrip
  3. Dolfijnen spotten

– XMDX –

2 gedachten over “Malediven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: