Gozo: Kleine broertje van Malta

Malta heeft twee kleinere broertjes, genaamd Gozo en Comino.

Hieronder een tip voor een prachtige route. Het toffe van Malta is dat je (als je een auto huurt) deze meekunt nemen vanaf Malta en deze vervolgens kan inleveren op Gozo (1 tip, boek niet met Goldcar, maar of met een locale partij of een grote internationale zoals Europe car). Ondanks dat, wij waren de auto zat na een week Malta en hebben met de bus de onderstaande plaatsen afgelegd, ook prima te doen.

Zie onder de foto het verslag betreft de route. Schermafbeelding 2017-07-24 om 21.47.03

Victoria
De hoofdstad van Gozo, geen hele grote stad. De stad telt ongeveer 7000 inwoners. Echter wel een mooie stad met een oud gedeelte erin. Een aanrader om dit in de ochtend te doen, aangezien het aan het einde van de middag druk is met toerisme en in de ochtend rustig en nog wat koel is.

DSC_3369

Salt Pans
Dit is ZOOO tof. Geen toerisme te bekennen en toch erg prachtig om te zien. Dit is langs de kust bij Maselforn te vinden. Leuk om langs te lopen en nog leuker om langs te lopen met een zonsondergang. Doen dus!

Wied Il-Gharsi
Dit is ietwat lastiger te bereiken met de bus, maar het kan wel. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf Zebbug heuvel af, maar je zal ook weer terugmoeten helaas. Nou, wat is het? Het is een prachtige natuurlijke rotsblok/kloof, waar je tussen kan zwemmen en vooral heel goed snorkelen, tips, tips!

Zebbug
Hier is serieus niets te beleven, maar als je lekker en een goedkoop avondje wil eten met een prachtig uitzicht. Moet je naar de enige pizza tent gaan die er is: Francesco’s. DOEN! En ja wat is dan goedkoop… 8 euro voor een pizza? En een prachtig uitzicht over het eiland. Wat wil je nog meer?

Rambla Bay Beach

Hier kan je vooral naar toe in het hoogseizoen. Allllle ruimte, toeristisch maar zeker lekker om even uit te waaien.


San Blas Beach
Een prachtig strand met rood zand, vooral naar toe gaan. Helaas is het in het hoogseizoen hier erg druk voor dit kleine strand. Ondanks dat kan je zeker een kijkje nemen en is dit zeker de moeite waard.
DSC_3423

Inland Sea
DOENDOENDOEN. Een grot die uitloopt op de zee. Veel duikers zwemmen hier, maar ook veel boten die

vanaf hier de zee opgaan. Het is oppassen geblazen, maar een inside tip is zeker te zwemmen naar de grot

en de grot van binnen te bekijken. Het is ZO mooi, allerlei kleuren, iets om nooit te vergeten.
Schermafbeelding 2017-07-24 om 22.16.44

De allerlaatste tip voor nu: ga Kajakken! We gingen met twee mensen die ooit in Nederland hebben gewoond, een tof stel, wat uit alle gekkigheid een Kajakclub is begonnen. Je kunt een dag kajakken, maar ook een ochtend, wat heel tof is. Je gaat daarmee naar het eiland Comino en ziet Gozo van een gehele andere kant.


Dank voor het lezen, voor tips of vragen stuur ons een berichtje!

-XMDX-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s