Malta

Waarom naar Malta? Zo een innni-minni eilandje onder Italië, maar toch in 2004 bij de EU is gekomen als eigen land. Malta bestaat uit drie bewoonbare eilanden; Malta/Gozo/Comino. Malta is het grootste eiland, ongeveer twee keer zo groot als Texel en Gozo is hier èèn derde van, het stelt dus eigenlijk niet zoveel voor qua oppervlakte. Comino is ongeveer weer èèn derde van Gozo weer. Toch, helemaal verliefd op Malta!

Het handigste is om in mei/juni te gaan, omdat je dan voor de toeristische drukte bent en het nog aangenaam weer is. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot zo 35/40 graden. Wij zijn totaal èèn week op Malta geweest en vier dagen op Gozo. Dit is was prima te doen en hierdoor hebben we alle drie de eilanden kunnen zien met natuurlijk wat relax-time tussendoor. Het handigste is om een auto te huren, hier kan je namelijk mee op Malta rondracen en op Gozo ook. Let wel op, het is hier links rijden, dus even wennen!

Schermafbeelding 2017-06-29 om 15.31.32

Maaar.. wat valt er nu eigenlijk te zien op Malta? Must-bezienwaardigheden:

  • Rabat
   DSC_2493.JPG

  De eerste stop, dit is een klein dorpje wat grenst aan Mdina en waar het heerlijk is om rond te lopen en alle mensen gedag te zeggen.

 • Mdina
DSC_2515.JPG

Mdina is een prachtige plaats, wat op een groot kasteel lijkt. Maak vooral een stop bij Fontanella Tea Garden. Een prachtig uitzicht een heerlijke taaartjes! In de avond naar toe gaan, dan kun je ook nog eens genieten van de zonsondergang.

 • Dingli Cliffs
DSC_2636.JPG

De Dingli Cliffs zijn te zien aan de westkust van Malta met daarbij een Chapel. Leuk om even een praatje te maken met de Malti’s die hier rondlopen of om even lekker te zitten op een bankje en te genieten van het uitzicht.

 • Ghar Lapsi
DSC_2660.JPG

Snorkelen! Moet je hier echt doen. Prachtig strandje, niet druk, vooral in de ochtend naar toe gaan dan is er bijna niemand.

 • Blue Grotto
DSC_2816.JPG

Kijk dit pareltje dan hiernaast! De blue grotto, wat op een olifant/poot lijkt. Er gaan verschillende bootjes voor 9p.p een ronde maken tussen de grotten door. Doen! Maar wij vonden het mooier om vanaf boven te kijken en even stil te staan bij het mooie overzicht.

 • Marsaxlokk
DSC_2837.JPG

Dit dorpje is helaas een beetje verpest door de toerisme, er zijn verschillende toeristische marktjes. Wat zeker leuk is om even te kijken. De haven is het mooiste. Er liggen prachtige gekleurde bootjes en je ziet allerlei visjes.

 • Sint Peter’s Pool
DSC_2682.JPG

Dit is echt een geweldig en natuurlijk uitzicht. Deze foto is onderweg naar de st peter’s pool gemaakt. Wel met de auto hierheen gaan! Je kan er parkeren en een heerlijke duik nemen. Doen!!!

 • Chinese Garden of Serenity (Santa Lucija
DSC_3132.JPG

Geweldig om hier rond te lopen. Je hebt geen idee meer dat je in malta bent. Je kan lekker even zitten, relaxen en om je heenkijken.

 • Valleta
DSC_3011.JPG

Jaaa, geweldige hoofdstad. Zulke kleine straatjes zijn hier te vinden en uitzichten waar je U tegenzegt. Mocht je nog tijd over hebben of iets anders willen zien, dan is het bezoek aan de drie eilanden het waard. Hier is minder toerisme te bekennen en prachtig om te zien.

 • Palazzo Parisio (Naxxar)
DSC_2883.JPG

Een mooie tuin met een paleis! Je kunt zo naar binnen lopen en even rondkijken. Door het paleis heen, zit een tuin erachter. Je kunt er ook een drankje of een hapje doen. De gemiddelde prijs is 15-20 euro voor een hoofdgerecht (lunch).

 • Mosta (Rotunda)
DSC_2543.JPG

Mosta! Hier staat de bekende Rotunda. Van binnen is deze erg kleurrijk en zijn er allerlei schilderingen te zien op de muren.

 • Ghajn Tuffieha Bay
Tuffieha Bay

De golden bay staat bij iedereen hoog op het lijstje, daarom is het hier erg druk. Een andere optie is het strand/baai wat er naast ligt.  Ghajn Tuffieha Bay. Dit is vooral een tip in het laagseizoen, dan is het hier minder druk.

Lijkt Malta jou wat? De volgende blog zal gaan over Gozo, het broertje van Malta en wat er te zien is op dit miniscuuule eiland.

-XMDX-

One thought on “Malta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: